Waar we ons voor inzetten

College B en W stuurt voor 2e keer (al na 2 jaar!) voornemen tot last onder dwangsom voor deel van illegale opslag pallethandel Haspel.

College B en W stuurt voor 2e keer (al na 2 jaar!) voornemen tot last onder dwangsom voor deel van illegale opslag pallethandel Haspel.

De feiten in chronologie: ♦ Februari 2017: Handhavingsverzoek m.b.t. illegale bouw en illegale opslag pallets bij Pallethandel aan de Haspel. Lees het handhavingsverzoek hier ⇒ en het volledige dossier hier ⇒ ♦ Juli 2017: Het college van B en W zegt toe te gaan handhaven op delen van het terrein. T.a.v. andere delen van hetVerder lezenCollege B en W stuurt voor 2e keer (al na 2 jaar!) voornemen tot last onder dwangsom voor deel van illegale opslag pallethandel Haspel.

Voor de zoveelste keer “een onvolledige motivering” in uitspraak Rechtbank. B en W gaan vervolgens in beroep bij Raad van State (bijgewerkt februari 2020)

Voor de zoveelste keer “een onvolledige motivering” in uitspraak Rechtbank. B en W gaan vervolgens in beroep bij Raad van State  (bijgewerkt februari 2020)

Timeline: (3 februari 2020) Na uitspraak Rechtbank en vernietiging en herroeping van besluiten is eind januari 2020 het college van B en W in beroep gegaan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Lees voorgeschiedenis hieronder. De voorgeschiedenis 1e aanvraag omgevingsvergunning m.b.t. slopen en nieuwbouw (23 november 2016): Door de eigenaar aan deVerder lezenVoor de zoveelste keer “een onvolledige motivering” in uitspraak Rechtbank. B en W gaan vervolgens in beroep bij Raad van State (bijgewerkt februari 2020)

Acties Stichting WRBT in 2019 en 2018

Acties Stichting WRBT in 2019 en 2018

In 2019 heeft het bestuur van de Stichting WRBT zich ingezet en/of is betrokken geweest bij de volgende onderwerpen: Visie op de verkeersveiligheid in het Tonselse Veld en presentatie in de gemeenteraadscommissie Infrastructuur en Ruimte, lees hier; Realisatie parkeerverbod aan de Fazantlaan, lees hier; Vervolgprocedures n.a.v. het handhavingsverzoek m.b.t. de 4 loodsen van Tomassen aanVerder lezenActies Stichting WRBT in 2019 en 2018

Geeft gemeenteraad en college van B&W Ermelo inhoud aan burgerparticipatie? (maart 2018)

Geeft gemeenteraad en college van B&W Ermelo inhoud aan burgerparticipatie? (maart 2018)

De Stichting WRBT heeft begin maart 2018  in een brief aan de onderhandelaars (fractievoorzitters) voor het nieuwe college van B & W in Ermelo haar wensen voor het Tonselse Veld kenbaar gemaakt. In die brief hebben wij drie uitgangspunten voor het Tonselse Veld verder uitgewerkt. Zie ons bericht hier. Wij hebben de onderhandelaars ook hetVerder lezenGeeft gemeenteraad en college van B&W Ermelo inhoud aan burgerparticipatie? (maart 2018)

Brief aan de onderhandelaars nieuwe coalitieakkoord 2018 – 2022

Brief aan de onderhandelaars nieuwe coalitieakkoord 2018 – 2022

Na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart as. zullen de gemeenteraadsfracties onderling gaan bepalen welke partijen voor de komende vier jaar het nieuwe bestuurscollege van B & W zullen gaan vormen en wat hun bestuursprogramma (coalitieakkoord) zal worden. Vanuit de Stichting WRBT hebben wij in een brief aan de onderhandelaars onze wensen voor het Tonselse VeldVerder lezenBrief aan de onderhandelaars nieuwe coalitieakkoord 2018 – 2022