Waar zetten we ons voor in?

WRBT website werkt niet zoals het hoort

WRBT website werkt niet zoals het hoort

Helaas werkt de website niet zoals het hoort. Als u de website aanklikt dan ziet u een soort inlogschermpje. U moet hierbij op annuleren drukken en dan komt u gewoon op de website. Verder zijn alle foto’s/plaatjes ed. helaas niet zichtbaar. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Excuses voor het ongemak!

College B en W stuurt voor 2e keer (al na 2 jaar!) voornemen tot last onder dwangsom voor deel van illegale opslag pallethandel Haspel.

College B en W stuurt voor 2e keer (al na 2 jaar!) voornemen tot last onder dwangsom voor deel van illegale opslag pallethandel Haspel.

De feiten in chronologie: ♦ Februari 2017: Handhavingsverzoek m.b.t. illegale bouw en illegale opslag pallets bij Pallethandel aan de Haspel. Lees het handhavingsverzoek en het volledige dossier hier ⇒ ♦ Juli 2017: Het college van B en W zegt toe te gaan handhaven op delen van het terrein. T.a.v. andere delen van het terrein weigertVerder lezenCollege B en W stuurt voor 2e keer (al na 2 jaar!) voornemen tot last onder dwangsom voor deel van illegale opslag pallethandel Haspel.

Vervolgaktie van gemeenteraad mede n.a.v. programma Opstandelingen (juli 2020)

Vervolgaktie van gemeenteraad mede n.a.v. programma Opstandelingen (juli 2020)

In het BNNVARA programma Opstandelingen van 2 juli 2020 is aandacht gegeven aan een aantal items die spelen in de gemeente Ermelo en verband houden met de relatie burger en het college van burgemeester en wethouders. Het programma is na te zien op https://www.npostart.nl/opstandelingen/02-07-2020/BV_101398811. Op 3 juli heeft de burgemeester A.A.J. Baars op de uitzendingVerder lezenVervolgaktie van gemeenteraad mede n.a.v. programma Opstandelingen (juli 2020)

Voor de zoveelste keer “een onvolledige motivering” in uitspraak Rechtbank over de Harderwijkerweg 132. B en W gaan vervolgens in beroep bij Raad van State (bijgewerkt februari 2020)

Voor de zoveelste keer “een onvolledige motivering” in uitspraak Rechtbank over de Harderwijkerweg 132. B en W gaan vervolgens in beroep bij Raad van State  (bijgewerkt februari 2020)

Timeline: (3 februari 2020) Na uitspraak van de Rechtbank Gelderland en vernietiging en herroeping van de gemeentelijke besluiten is eind januari 2020 het college van B en W in beroep gegaan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het overzicht van de (juridische) stappen vindt u hier. Lees voorgeschiedenis in verhalende vorm hieronder.Verder lezenVoor de zoveelste keer “een onvolledige motivering” in uitspraak Rechtbank over de Harderwijkerweg 132. B en W gaan vervolgens in beroep bij Raad van State (bijgewerkt februari 2020)

Acties Stichting WRBT in 2019 en 2018

Acties Stichting WRBT in 2019 en 2018

In 2019 heeft het bestuur van de Stichting WRBT zich ingezet en/of is betrokken geweest bij de volgende onderwerpen: Visie op de verkeersveiligheid in het Tonselse Veld en presentatie in de gemeenteraadscommissie Infrastructuur en Ruimte, lees hier; Realisatie parkeerverbod aan de Fazantlaan, lees hier; Vervolgprocedures n.a.v. het handhavingsverzoek m.b.t. de 4 loodsen van Tomassen aanVerder lezenActies Stichting WRBT in 2019 en 2018