College B en W stuurt voor 2e keer (na 2 jaar!) voornemen tot last onder dwangsom voor deel van illegale opslag pallethandel Haspel.

De feiten in chronologie:

Februari 2017: Handhavingsverzoek m.b.t. illegale bouw en illegale opslag pallets bij Pallethandel aan de Haspel. Lees het handhavingsverzoek hier ⇒ en het volledige dossier hier ⇒

Juli 2017: Het college van B en W zegt toe te gaan handhaven op delen van het terrein. T.a.v. andere delen van het terrein weigert college de handhaving. De aanvrager van de handhaving gaat in bezwaar tegen dit laatste onderdeel en krijgt gelijk van de onafhankelijke gemeentelijke adviescommissie voor de bezwaarschriften, maar in tweede instantie weer niet van het college van B en W. De aanvrager gaat in beroep bij de rechtbank. De Rechtbank Arnhem geeft aanvrager gelijk en beslist dat college een nieuw besluit moet nemen. Lees  de vervolgstappen in het volledige dossier hier ⇒.

Ondertussen wordt er door het college van B en W nog steeds niet gehandhaafd op de illegale (deel)onderdelen bij de pallethandel aan de Haspel, waarvan zij ook zélf heeft geconstateerd dat ze illegaal waren. Lees het besluit van juli 2017 hier > .

December 2017: Het college van B en W spreekt 5 maanden na het besluit daartoe (juli 2017) een zgn. voornemen tot last onder dwangsom (lees hier ⇒) uit tegen de pallethandel m.b.t. de handhaving op delen van het terrein maar geeft daar in de maanden….en jaren… daarna geen vervolg aan.

Januari 2020:  Na hier wederom op attent gemaakt te zijn in oktober 2019 stuurt het college van B en W, nu voor de tweede keer (al na 3 maanden na het gesprek van oktober) op 29 januari 2020 een voornemen tot last onder dwangsom ten aanzien van de illegale situaties die al in juli 2017 zijn geconstateerd. De pallethandel krijgt 2 weken om hierop te reageren…… Lees het voornemen hier.

Wordt vervolgd…..